Thursday 23 August 2007

H Καϊλή έχει μπούστο και ο Ιεροκλής γούστο...

Από το πόρισμα της επιτροπής Ζορμπά είναι σαφές ότι δόθηκαν μίζες και αυτοί που τις πήραν ήταν αυτοί που διαχειρίζονταν τη διάθεση των αποθεματικών των δανείων. Η κυβέρνηση δεν διαψεύδει το πόρισμα. Η αντίρρησή της είναι στον χρόνο της κοινοποίησης του πορίσματος. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι το πόρισμα θα έπρεπε να δημοσιευθεί μετά τις εκλογές, ώστε να μην επηρεάσει το αποτέλεσμά τους. Το αντίθετο, όμως, ισχύει. Αν οι εκλογές γίνουν πριν δημοσιευθεί το πόρισμα, οι Ελληνες θα έχουν ψηφίσει κυβέρνηση χωρίς να γνωρίζουν ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αλλάξει την ψήφο τους.

Οσο για την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιαστεί ο Ζορμπάς σαν γραφικός, ανθρωπάκι ή οτιδήποτε άλλο θα του μείωνε το κύρος, πρέπει να προσθέσω ότι τίποτα δεν ισχύει. Ο Ζορμπάς πριν από την υπόθεση των ομολόγων είχε ερευνήσει το θέμα των επιθέσεων κατά αθλητικογράφων. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε καλέσει αρκετούς δημοσιογράφους να καταθέσουν. Το συμπέρασμα όλων είναι ότι ο Ζορμπάς ήταν ένας απλός άνθρωπος, αφοσιωμένος στη δουλειά του, άριστα ενημερωμένος για τον χώρο των χούλιγκαν, που το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν η έλλειψη αστυνομικής έρευνας για να βοηθηθεί η ανάκριση.

Τις εκλογές δεν μπορεί να τις κρίνει το αν η Καϊλή έχει μπούστο και ο Ιεροκλής γούστο. Οι εκλογές πρέπει να κρίνονται από τον τρόπο και την εντιμότητα διαχείρισης της εξουσίας. Οπως καλά έκαναν οι ψηφοφόροι και τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ για αλαζονεία στη διαχείριση της εξουσίας, έτσι θα πρέπει να τιμωρήσουν ένα κόμμα που τα στελέχη του διαχειρίστηκαν λιγούρικα τα αποθεματικά των ταμείων. Ανεξάρτητα από διαφορές ιδεολογίας, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα ανάμεσα στα κόμματα, η ψήφος στη Ν.Δ. τώρα γίνεται άδεια ώστε το σκάνδαλο των ομολόγων και η επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα του Ζορμπά να επαναληφθούν. Και στα πολιτικά και τα οικονομικά εγκλήματα ο αδιάφορος είναι συνεργός με τον εγκληματία.

Απόσπασμα από άρθρο του Αντώνη Πανούτσου στην Sportday 23/08

No comments: